Hållbar biltvätt i Almedalen
13 juni, 2022

Enligt en undersökning av Hållbar biltvätt använder nästan var tionde svensk biltvätten som en ursäkt att få egentid.  Fenomenet har visat sig vara särskilt vanligt hos män där 13 procent av de tillfrågade uppger att de besökt biltvätten för att få tid för sig själv.

Julen kan för många upplevas som stressig med allt som ska fixas och ordnas. En metod för att undvika stressen är att besöka biltvätten. En undersökning från YouGov som gjorts på uppdrag av miljöinitiativet Hållbar biltvätt, visar nämligen att var tionde person använder biltvätten som en ursäkt för att få egentid.

– Vill man i jul använda biltvätten för att smita undan alla måsten en stund är det viktigt att tvätta bilen på en godkänd biltvättsanläggning. På så sätt gör man inte bara sig själv en tjänst utan förhindrar även att oljor och tungmetaller kommer ut i våra sjöar, hav och vattendrag, säger Robert Dimmlich, initiativtagare till Hållbar biltvätt och vd för Organisationen Sveriges Servicestationer.

Fenomenet har visat sig vara särskilt vanligt hos män där 13 procent av de tillfrågade uppger att de besökt biltvätten för att få tid för sig själv.

– Vi har i tidigare undersökningar sett att just männen tar det största ansvaret för tvättningen av familjens bilar. Så det är egentligen inte vidare förvånade att det är flest män som dessutom använder biltvätten som en ursäkt för att komma undan annat, säger Robert Dimmlich.

Om undersökningen:

Hållbar biltvätts omnibusundersökning genomfördes den 8 oktober – 16 oktober 2021 av YouGov på uppdrag av Hållbar biltvätt. 1007 bilister över 18 år har svarat genom en internetpanel. Resultat är riksrepresentativt.

Comments are closed.