Ny undersökning visar: Bara hälften av alla biltvättar i Sverige utförs på godkända anläggningar
17 mars, 2021
Jojo&Poppy på sommarturné!
24 juni, 2021
Visa alla

Jojo&Poppy – ny barnbok om våra alldeles egna vattenhjältar!

Nu släpps boken ”Jojo & Poppy – Vad gömmer sig i vattnet?” som till en början kommer att finnas tillgänglig på alla bensinmackar i Sverige.

– Det råder en slags romantisering om att stå hemma på uppfarten och tvätta bilen en solig helgmorgon. I flera år har vi jobbat aktivt med att få bort den dåliga vanan och nu hoppas vi, med hjälp av Jojo och Poppy, att våra kloka och miljömedvetna barn kan inspirera föräldrar till att göra mer klimatsmarta val, säger Robert Dimmlich, initiativtagare till Hållbar biltvätt och vd för Svensk Bensinhandel, i ett pressmeddelande.

Boksläppet görs i samarbete med Spendrups dryckesvarumärke Loka, som släpper en ny produkt. Under sommaren kommer maskotar för barnboksfigurerna att dela ut den nya boken tillsammans med Lokas vatten. Boken har också skickats till alla Sveriges kommuner, som har mandat att stifta ett förbud inom sitt geografiska område.

Jojo&Poppy har sin egen sida här hos Hållbar biltvätt. Dessutom har de både sitt eget Instagram (Jojo&Poppy) och Tik Tok (jojopoppy21).

Comments are closed.